2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány nem keres új partnert a koalícióhoz

Gyurcsány Ferenc nem tartja valószínűnek, hogy április 30 után az MSZP bármely más parlamenti párttal koalíciós tárgyalásokat kezdeményezzen. A miniszterelnök pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt is elmondta, hogy egy, az általa k
2008. április 4. péntek 13:09 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc szerint előrehozott választások lehetőségét akkor lehet napirendre venni, ha a politikai szereplői "kiterítik kártyáikat", és konkrétan elmondják, mi a programjuk, mit képviselnek. Példaként az adóprogramot és a családtámogatást hozta fel, amelyekben - mint mondta - nem lehet tudni a kormányon kívüli parlamenti pártok konkrét terveit.

Hangsúlyozta: Magyarország számára érdektelen hogyan hívják a miniszterelnököt, az a lényeg, hogy mit csinál, vagy mit csinálna.

A kormányfő arra a kérdésre, mi a garancia arra, hogy az MSZP nem kényszeríti őt bele egy választások előtti költekezésbe, azt válaszolta: garancia arra, hogy ez nem történik meg, az MSZP egészének erős meggyőződése, az elnökség ugyanezt képviselő álláspontja, és az is, hogy ez minden további politikai szereplésének feltétele.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását