2024. április 29. - Péter

Debrecen és Cseljabinszk tovább bővíti kapcsolatait

Újabb állomásához érkezett Debrecen és az orosz Cseljabinszk együttműködése: az Ural hegység lábánál fekvő város technológiai, irányítástechnikai és idegenforgalmi megállapodásokra, együttműködésre törekszik a cívis várossal - közölte Papp László önkormán
2008. március 17. hétfő 17:03 - Hírextra
A cseljabinszki önkormányzati delegáció hétfőn kezdődött látogatása kapcsán tartott tájékoztatón a képviselő emlékeztetett rá, hogy a két város kapcsolata 2006-ban kezdődött: előbb Cseljabinszk vezetői találkoztak Debrecenben Kósa Lajos polgármesterrel, majd a debreceni önkormányzati cégek küldöttsége utazott az orosz városba, az ottani gazdasági-befektetési lehetőségek tanulmányozására.

A mostani találkozón a helyi vagyonkezelő holding tagvállalataihoz látogatnak el a vendégek, olyan cégekhez, amelyek a későbbiekben szolgáltathatnak Oroszországban is - mondta Mészáros József, a vagyonkezelő holding általános és stratégiai igazgatója.

Emlékeztetett rá, hogy például a Debreceni Vízmű Zrt. már szolgáltat a határon túl: Székelyudvarhelyen és Nagyszalontán működtetik a helyi vízi közműveket.

Viktor Tupikin, a cseljabinszki delegáció vezetője szerint szívesen átvennék a különféle közszolgáltatásokban, főként a kommunális hulladékkezelésben Debrecenben alkalmazott új technológiákat.

A háromnapos látogatás során tárgyalnak az idegenforgalmi együttműködésről is. Cseljabinszkban ugyanis nincs termálvíz, de óriási lenne az igény a gyógyfürdők nyújtotta szolgáltatásokra.

Miután Debrecennek gyógyvize és nemzetközi repülőtere is van, akár charterjárat közlekedtetésével is ki lehetne elégíteni az ilyen jellegű igényeket - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását