2024. május 3. - Tímea, Irma

Civileket is visznek Afganisztánba...

Két civilt is magával visz idei első afganisztáni útjára a honvédelmi miniszter. Szekeres Imre a katonai delegáció, valamint a sajtó képviselőin kívül, idei első afganisztáni útjára két civil állampolgárt is magával visz.
2008. április 4. péntek 16:17 - Hírextra
A szokatlan kezdeményezés célja, hogy a hadsereghez nem kötődő, arról csak általános ismeretekkel rendelkező civil személy élményein keresztül is megismerhessük, milyen körülmények között dolgoznak, milyen feladatokat látnak el a magyar katonák Afganisztánban, különös tekintettel a Tartományi Újjáépítési Csoportra. A kiválasztottak elméleti és gyakorlati, úgynevezett hadszíntér ismeretben részesülnek, valamint felkészítik őket Afganisztán kulturális, vallási sajátosságaira, az alapvető viselkedési normákra. A két civil egészségügyi vizsgálatai már megkezdődtek, ennek részeként jövő hétfőn kapják meg az utazáshoz szükséges oltásokat az Állami Egészségügyi Központban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását