2024. május 2. - Zsigmond

A KDNP lobbizik az EU-ban

A Kereszténydemokrata Néppárt az EU-ban is lobbizni kíván annak érdekében, hogy uniós pályázati források is rendelkezésre álljanak a "digitális írástudás" elterjesztésére, a digitális szakadék csökkentésére. Pártja álláspontját Molnár Béla ismertette pént
2008. április 4. péntek 16:20 - Hírextra
A KDNP képviselője azt mondta, bár az Európai Unió számára fontosak a számítástechnikai, informatikai ismertek, az internet használatának elterjesztése, erre a célra mégsem biztosít pályázati forrásokat.

Molnár Béla szerint az új tudás - a számítógép- és internethasználat - hiánya új társadalmi szakadékot jelent, és mintegy "hárommillió ember reked a túloldalon". Kifejtette: ebbe a körbe azok tartoznak, akik sem iskolai tanulmányaik, sem munkájuk során nem sajátíthatták el az alapvető informatikai készségeket, és családjukban, környezetükben nem szerezhették meg az alaptudást.
Úgy vélte, ez a tény is közrejátszik abban, hogy Magyarországon a 45 év felettieknek különösen nehéz álláshoz jutni.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, a kormányzatnak, a politikai pártoknak, a civil szervezeteknek és a társadalom széles rétegeit megszólítani képes egyházi szervezeteknek is felelősségük van abban, hogy csökkenjen a XXI. század elejére kialakult digitális szakadék és a digitális írástudás általánossá váljon Magyarországon.

A KDNP szerint ezért támogatni kell a digitális szakadék csökkentése érdekében létrejött civil társadalmi szerveződések tevékenységét, az önkormányzatok törekvéseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását