2024. április 25. - Márk

Bíróságon folytatódik a mozi ügy

Birtokháborítás címén tett feljelentést Salgótarján vagyonhasznosító cége az Apolló mozi bérlője ellen, mert nem tudnak bejutni az épületbe, a bérlő pedig már jogszerűtlenül tartózkodik ott, hiszen szerződést bontott vele az önkormányzat - mondta el az MT
2008. április 4. péntek 15:02 - Hírextra
Tatár Csaba közölte: gyorsított eljárást kértek, és reményeik szerint egy hónapon belül újra lesz filmvetítés Salgótarjánban.

Az Apolló mozi, Salgótarján egyetlen mozija már január közepétől nem látogatható, az önkormányzat január végén 60 napos felmondási idővel bontotta fel a bérleti szerződést. Tatár Csaba elmondta: Andrea Tainit, a bérlő Bjó Kft. vezetőjét nem tudták elérni, szerződése március 29-én lejárt, de "nem volt, akitől átvegyék az épületet".

A bérlő, amellett, hogy a szolgáltatást nem biztosította, nem végezte el a pályázatban ígért fejlesztéseket sem, és másfél millió forintos bérleti díj és rezsitartozást halmozott fel - tette hozzá.
Úgy tudják, hogy a bérlő időközben el is adta már a tulajdonában lévő kft.-t - mondta.

Az 1.460 négyzetméter alapterületű belvárosi ingatlant 2007 júliusától 20 évre adta bérbe az önkormányzat a sóshartyáni székhelyű Bjó Mezőgazdasági, Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-nek. Az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a bérbeadást, mert a 2005-ben hárommillió forintos törzstőkével bejegyzett Bjó Kft. tevékenységi körében gabonafélék termelésétől szarvasmarha-tenyésztésen át a tésztafélék gyártásáig számos működési ág szerepel, de a mozgóképvetítés nem.

Tavaly három hónapig szintén nem volt filmvetítés Salgótarjánban, mert az önkormányzat - mivel nem teljesítette a szerződés feltételeit - a korábbi bérlővel, a FUSZ Centrum Kft.-vel is szerződést bontott.

Tatár Csaba szerint egy vállalkozó egy héten belül el tudná kezdeni a vetítést, "de ahhoz be kellene jutni". Az ideiglenes megoldás után az önkormányzat újra bérleti pályázatot ír majd ki a mozira.
Az Apolló mozit tavaly 110 millió forintos pályázati pénzből újították fel, 55 milliós vissza nem térítendő támogatással. Emiatt az önkormányzat 2006 februárjától 10 éven át köteles biztosítani a moziszolgáltatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását