2024. május 3. - Tímea, Irma

A szegedi koalíciót is feszegeti a Fidesz

A Szegedet irányító MSZP-SZDSZ koalíción belül feszültséget szülhetnek a városi sportfejlesztésekhez kapcsolódó ingatlan-tranzakciók - vélekedett Oláh János, a Fidesz önkormányzati képviselője pénteken, a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. április 4. péntek 13:50 - Hírextra
Tíz évvel ezelőtt, 1998-ban két sportcélú ingatlant kapott a város: a 3,82 hektáros SZVSE-pályát egy sportegyesület, a 8,5 hektáros SZEOL-pályát pedig az önkormányzat. Az állam ellenszolgáltatás nélkül azzal a feltétellel adta át az ingatlanokat, hogy legalább 15 évig sportcélra használják, s ez idő alatt nem idegeníthetik el, és nem terhelhetik meg azokat - mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

A jogszabály szerint a sportigazgatási szerv - pillanatnyilag az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - a kötöttségek alól méltányosságból felmentést adhat, amennyiben az értékesítés célja azonos vagy hasonló sportcélú, értékben egyező vagy azt meghaladó ingatlan megszerzése - fogalmazott Oláh János.

"A városvezetés és az őket támogató üzletemberek" által kidolgozott ingatlan-tranzakciókat követően a két sportcélú ingatlanból lesz egy sport- és egy kereskedelmi-célú ingatlan, a milliárdos értékű SZVSE-pályát pedig "elüzletelik" - fogalmazott a képviselő. Szerinte a tranzakciók során Szeged vagyont veszít, ami nem szolgálja se a városlakók, se a sport érdekeit. Oláh János ugyanakkor úgy vélte, hogy a szocialista városvezetők a helyi SZDSZ támogatását sem tudták megszerezni a konstrukcióhoz.

Szentgyörgyi Pál (MSZP) gazdaságért és sportért felelős alpolgármester az MTI-nek elmondta, hogy a fejlesztések nyomán a város sportcélú ingatlanjainak száma nem csökken, mert részben a befektetőktől származó pénzből egy fedett uszoda épül a megyeszékhelyen. A politikus szerint elképzelhető, hogy a labdarúgás kedvelői úgy élik meg, hogy a SZVSE-pálya értékesítésével a sportág lehetőségei csökkennek, az ott található focipályát azonban jelenleg sem használják. Az egyesület labdarúgói, ahogy a szakosztályok többsége jelenleg is önkormányzati tulajdonú ingatlanon edz.

Az eladósodott sportegyesület ingatlanvagyonának mobilizálásával a jövőben jobb körülményeket biztosíthat versenyzőinek, a pálya helyén pedig egy városkapu funkciót szolgáló létesítmény jöhet létre - közölte az alpolgármester.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármestert, az SZDSZ szegedi elnökét az MTI nem tudta elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását