2024. április 26. - Ervin

Beszélgessünk a babával

A baba-mama kapcsolatanalízis segítségével a szülés során fellépő komplikációk is lecsökkenthetők. Egyre nagyobb figyelmet kapnak azok a nézetek, amelyek szerint az anyaméhben és a születés során szerzett élmények kihatnak az ember testi-lelki fejlődésére
2008. április 4. péntek 13:47 - Hírextra
A kilencvenes évek közepén két neves pszichoanalitikus, Dr. Hidas György és Dr. Raffai Jenő kidolgozott egy mélylélektani kapcsolatfejlesztő módszert, az anya-magzat kapcsolatanalízist. A módszernek köszönhetően már a fogantatás pillanatától kezdve olyan szoros lelki kapcsolat jöhet létre az anya és a gyermeke között, ami által jelentősen csökkenthetők a szüléssel kapcsolatos traumák, komplikációk, és a baba is harmonikusabb személyiséggé válhat.

– A baba-mama kapcsolatanalízis lényege, hogy az édesanya már ez első pillanattól olyan érzelmi-gondolati kapcsolatban legyen a magzatával, hogy tudja közölni gondolatait, elképzeléseit a méhében fejlődő élőlénnyel, és tudja fogni a válaszokat is, amiket a magzattól kap – magyarázza Dr. Hidas György.

A módszer szakértő segítsége nélkül is megvalósítható, bár úgy nehezebb a ráhangolódás. Nagyon fontos, hogy a leendő édesanya ne figyeljen másra ilyenkor, mint a magzatra. Zárja ki a külvilágot, teremtsen csendet magában is, és engedje el magát. Így meg tudja érezni azokat a jeleket, amiket a baba küld felé, érezheti, ha örül, ha haragszik.

– Ez tulajdonképpen egy természetes folyamat, amely csodákra képes. Akár kérhetünk is dolgokat a születendő magzattól. A szakirodalom megdöbbentő esetekről számol be ennek kapcsán. Előfordult, hogy tudtuk, az anya méhében fejlődő baba szájpadhasadékos, ezért feltétlenül szükség van arra, hogy az ultrahang során kinyissa a száját. Az anya megkérte a gyermeket a kapcsolatanalízis során, hogy ezt tegye meg, és a baba csodák csodájára tényleg kinyitotta a száját. Az eset a következő ultrahangon is megismétlődött.

A kapcsolatanalízis nemcsak a terhesség során hasznos. Rengeteg eset tanúsítja, hogy a módszernek köszönhetően az anya-gyermek kapcsolat is sokkal jobb, bensőségesebb lesz a születés után.

– Az ilyen babák sokkal kommunikatívabbak, nyitottabbak, empatikusabbak, és az önismeretük is sokkal jobb. Felnőtt korban pedig jóval kevesebb lesz az elfojtás, és az így felszabaduló plusz energiákat hasznosabb dolgokra tudják fordítani a gyermekek.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását