2024. április 26. - Ervin

A MÁV biztosító felfüggesztve

Felfüggesztette jövő keddtől a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tevékenységét. A döntést tartalékhiány indokolta. Ha a hiányt a biztosító nem tudja rendezni,
2008. április 4. péntek 18:23 - Hírextra
A MÁV-nál tapasztalt úgynevezett tartalékhiány miatt döntött úgy a PSZÁF, hogy jövő keddtől felfüggeszti a biztosító kgfb tevékenységét. Így ettől az időponttól kezdve új szerződést már nem köthet, a folyamatban lévő ügyeit azonban be kell fejeznie. Egyúttal a MÁV-nak elő kell készítenie azt, hogy a jelenlegi ügyfélkörét átadja egy másik, általa válsztott biztosítónak. Amennyiben a hiányt nem tudja rendezni, akkor ez meg is fog történni - mondta el a Független Hírügynökségnek Binder István, a PSZÁF szóvivője. Ha a hiányt pótolják, az ügyfelek is maradnak.

Binder István közölte, hogy az esetleges állományátruházásból - azaz az ügyfelek átadásából - a MÁV-val szerződésben állók nem érezhetnek semmit. A biztosítás díjait ezután is kell fizetni és a baleset után is ugyanúgy működik majd az ügyintézés és a kárrendezés.

A PSZÁF indoklása szerint a felfüggesztést és az átruházás előkészítését az egyesületnél meglévő tartalékhiány indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését. A hiány megszüntetésére a biztosító eddig nem tudott elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.
A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosításmatematikusának felmentését.

A MÁV Általános Biztosító Egyesületet 2006. nyarán már felfüggesztette egyszer a PSZÁF, akkor a nyilvántartási rendszerben tapasztalt nagyfokú hiányosságok miatt. A felfüggesztés november 30-ig tartott, ezután a biztosító ismét köthetett szerződéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását