2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szociális gondózókkal a korház működéséért

A létszámhiány pótlására folyamatosan részt vesz munkaügyi pályázatokon a salgótarjáni megyei kórház, áprilistól 66 regisztrált álláskereső dolgozik bértámogatással az intézményben szociális gondozóként, ápolóként és masszőrként.
2009. április 2. csütörtök 10:06 - HírExtra
A közmunkatanácsnál nyert pályázatának köszönhetően 47 közmunkást alkalmaz év végéig a Szent Lázár Megyei Kórház - mondta Zagyiné Honti Éva, a regionális munkaügyi központ salgótarjáni kirendeltségének csoportvezetője.

A regisztrált álláskeresőkből a kórház és a munkaügyi központ közösen választotta ki a közmunkásokat, és azokat vonták be a programba, akik korábban szociális gondozó, illetve gyermek- és ifjúsági felügyelői tanfolyamon vettek részt - tette hozzá.

A közmunkatanács fizeti az új alkalmazottak bérét, akik munkába állásuk után 80 órás felkészítő tréningen vesznek részt.

Egy másik programban, a Társadalmi Megújulás Operatív Program és a decentralizált foglalkoztatási alap támogatásával szociális gondozó és ápoló, valamint gyógymasszőri tanfolyamokat szervezett a munkaügyi központ. A 10 hónapos képzéseket összesen 31 állástalan végezte el, közülük 16 ápoló és 3 masszőr helyezkedik el a kórházban áprilistól december 31-ig 100 százalékos bér- és járulékátvállalással.

A Szent Lázár Megyei Kórház ezek mellett műtőssegéd képzést is indít április 4-én saját dolgozóinak. A 800 órás képzésen 16 szakképzetlen dolgozó tanul majd, a tanfolyam költségét a munkaügyi központ fizeti.

Salgótarján önkormányzata még januárban adott be pályázatot a munkanélküliek ápolóvá képzésére, mert a következő években olyan mértékű munkaerőhiány várható a megyei kórházban, ami veszélyeztetné az ellátást. Erről még nem született döntés.
A város segítségét akkor Bercsényi Lajos, a súlyponti kórház főigazgatója kérte, mivel 47 olyan ápolójuk van, aki 2009 és 2012 között éri el a nyugdíjkorhatárt. A város műtőssegéd, ápolási szakasszisztens és ápoló szakképesítés megszerzését felkészítő tanfolyamokra adta be a pályázatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását