2024. május 19. - Ivó, Milán

Szerdán dönthet a médiahatóság

Akár már szerdai ülésén dönthet a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság sorsáról a médiahatóság - értesült hétfőn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) több tagjától az MTI.
2009. október 26. hétfő 15:59 - HírExtra
Az objektív szempontok (azaz a megajánlott koncessziós díj, a magyar zene aránya és a civil és kulturális tartalom időtartama) alapján a nagyobbik vételkörzetű, most a Sláger által használt jogosultságért versengő FM1 Konzorcium és a Danubius-frekvenciáért induló az Advenio Zrt. vezet, de még nem adták le a tagok által a műsorszolgáltatási tapasztalatért és a kiegészítő szolgáltatásokért odaítélhető pontokat - közölték. A médiatörvény előírásai szerint az ORTT döntéshozatala során első és második menetben kétharmados, a harmadikban feles többség kell a két országos jogosultság odaítéléséhez; az elnök csak a két utolsó körben voksolhat. A parlament által tavaly decemberben elfogadott médiatörvény-módosítás szerint a két hullámsávot használó Sláger, illetve Danubius Rádió - a digitális műsorszórásra átállás terén tett vállalások fejében - 12 év után újabb 7 évre nyerhette volna el pályázat nélkül a koncessziót.

Sólyom László köztársasági elnök az óév utolsó napjaiban kért előzetes normakontrollt a változtatásról, az Alkotmánybíróság pedig a tavasszal megsemmisítette az új passzusokat, az ORTT pedig július végén kiírta a pályázatot a két, november 18-án lejáró jogosultságra. Az augusztus 28-i beadáskor hat társaság nyolc ajánlatát regisztrálta a médiahatóság irodája, ám másfél héttel később, a pénzügyi-üzleti terv irreális voltára hivatkozva kizárták a mindkét frekvenciát megpályázó, a Rádió1 korábbi ügyvezetőjének kizárólagos tulajdonában álló Zene Rádió Zrt.-t. Napokkal később különvélemény-csata bontakozott ki a testületi tagok között arról, helyes volt-e ez, miközben Majtényi László ORTT-elnök arról beszélt az MTI-nek: maradt versenyben irreális ajánlat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását