2024. május 3. - Tímea, Irma

Szegedet nem érinti az országos koalíció szétesése

A szegedi önkormányzati együttműködést nem érinti az MSZP-SZDSZ országos koalíciójának szétesése - közölte csütörtökön Botka László (MSZP) polgármester a csongrádi megyeszékhelyen.
2008. április 3. csütörtök 15:03 - Hírextra
"Szeged város érdeke mindennél fontosabb, semmilyen pártérdek nem veszélyeztetheti" - mondta a politikus a települést irányító MSZP- és SZDSZ-frakció együttes ülését követő sajtótájékoztatón.
Szegeden a két párt között nem koalíció, hanem választási szövetség köttetett, melyet a választópolgárok többsége szavazatával legitimált - hangsúlyozta a polgármester.

Az elmúlt hat évben a várost irányító koalíció óriási munkát végzett, Szeged fejlődik, de sok feladat van még előttünk a következő időszakban - tette hozzá Botka László.

Sándor Klára szabad demokrata országgyűlési képviselő - mint mondta - éles kontrasztot lát a szegedi és az országos helyzet között. Országosan a két párt közös kormányprogramot alakított ki, az SZDSZ azonban úgy látja, ezt a koalíció nem tudja megvalósítani, ezért döntött a kilépés mellett.
Szegeden a közösen létrehozott program megvalósítása viszont kiemelkedően jól sikerült, ezt és a két párt közötti jó helyi együttműködést semmilyen egyéni érdek nem veszélyeztetheti - tudatta a politikus.

A liberális képviselő azt reméli, hogy a többi önkormányzatban, ahol jó az együttműködés a két párt között, követni fogják Szeged példáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását