2024. május 10. - Ármin, Pálma

Motorosbaleset-megelőzési napot tart a BRFK

Motorosbaleset-megelőzési napot tart szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az 56-osok terén - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Bozsó Zoltán rendőr ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese.
2008. április 3. csütörtök 18:00 - Hírextra
A közlekedési balesetek áldozatainak emlékművénél Bozsó Zoltán elmondta 2007-ben 4.000 személyi sérüléssel járó baleset történt a fővárosban, amelyből 130 és 150 közötti az a szám, amit motorosok okoztak.

Az ezredes azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a regisztrált motorok száma évente 15-20 százalékkal nő: jelenleg Budapesten 30 ezret tartanak nyilván. Ez Bozsó Zoltán szerint azzal jár, hogy várhatóan növekedni fog az ilyen balesetek száma.

Ennek megelőzésére szombaton olyan rendezvényt szervez a BRFK, ahol a motorosok büntetlenül és következmények nélkül próbálhatják ki, hogy mire képesek kétkerekűjükkel.

Az 56-osok terén megrendezendő balesetmegelőzési napon bemutatót tart Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok, lesznek motorbaleseteket szimuláló helyzetek és különböző ügyességi versenyek is.

A rendezvény végén a motorosok a Citadellára vonulnak fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását