2024. április 28. - Valéria

Elmarad a katasztrófa?

A szombati tetőzés után lassan apad a Mura magyarországi szakasza, ahol egyelőre másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - derül ki a Országos Vízügyi Informatikai Szolgálat honlapjának vasárnap hajnali adataiból.
2009. június 28. vasárnap 10:40 - HírExtra
A Murán 5 órakor Letenyénél 378 centiméteres, Murakeresztúrnál pedig 474 centiméteres vízállást mértek. A folyó teljes, 43 kilométeres magyarországi szakaszán másodfokú a készültség.

Letenyén szombaton délelőtt érte el a folyó a legmagasabb vízszintet, akkor 423 centiméteren tetőzött a Mura. Murakeresztúrnál szombaton éjszaka mérték a legnagyobb értéket, amikor 482 centiméteres vízállást regisztráltak.

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Igazgatóság igazgatója szombaton az MTI-nek elmondta: méréseik jóval alatta maradtak annak, mint amire a horvátországi és szlovéniai adatok alapján számítottak. Az apadásnak köszönhetően a szombaton még harmadfokú készültséget délutánra már mérsékelni tudták, és várhatóan vasárnap reggeltől már csak elsőfokú készültségre lesz szükség.

A Mura kiöntése miatt leginkább veszélyeztetett Murarátkán és Muraszerdahelyen ezúttal nem okozott nagyobb gondot a folyó áradása, az előkészületek után jelentősebb védekezési munkálatokra nem volt szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását