2024. május 9. - Gergely

Felajánlás a Művészetek Völgyének

Veszprém önkormányzata felhívással fordult a város művészeti együtteseihez, kulturális csoportjaihoz és egyéni alkotóihoz, hogy ingyenes fellépést felajánlva vállaljanak szolidaritást a Művészetek Völgyével; az akcióhoz máris számos művészeti csoport csat
2008. április 3. csütörtök 16:00 - Hírextra
Közlése szerint ingyenesen lép fel Kapolcson, illetve a Művészetek Völgye többi községében is a júliusra tervezett "Bűvészetek Völgye" fesztiválon Veszprém Város Vegyeskara, a Liszt Ferenc Kamarakórus, a Mendelssohn Kamarazenekar, a Veszprém Táncegyüttes és a Kabóca Bábszínház. Hozzátette: ott lesz Kapolcson a veszprémi Vár Ucca Műhely irodalmi folyóirat és a város képzőművészeit tömörítő Veszprémi Művész Céh is.

Az alpolgármester elmondta: a "királynék városa" pénzügyi támogatás helyett "kulturális teljesítményt" tud felajánlani a nagy múltú Művészetek Völgye fesztiválnak. Az ajánlkozók sora még korántsem teljes, bizonyosan további művészeti együttesek és művészek is csatlakoznak még a szolidaritási akcióhoz - vélekedett az alpolgármester.

Porga Gyula emlékeztetett arra, hogy az idei nyáron - mint azt nemrégiben Márta István, a Művészetek Völgye igazgatója bejelentette - elmarad a 20. fesztivál a rendkívül szűkös anyagi lehetőségek miatt. A jubileumi fesztivál helyett a "Bűvészetek Völgyét" rendezik meg júliusban, mondván; ilyen kevés pénzből "bűvészet kihozni" egy valamire való rendezvénysorozatot - utalt a fesztivál igazgatójának szavaira a veszprémi városvezető.

Márta István az MTI-nek csütörtökön azt hangsúlyozta, hogy "megható és megtisztelő" Veszprém szolidaritása. Az igazgató ugyanakkor elmondta azt is, hogy számos fővárosi művészeti együttes és művész ajánlotta fel, hogy úgymond "zsíros kenyérért" szerepel a Művészetek Völgyében. Márta István példaként említette az Amadinda Ütőegyüttest, a Muzsikás együttest, a Budapest Ragtime Bandet, továbbá ingyenes fellépéséről biztosította Jordán Tamás és még sok más színművész is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását