2024. április 28. - Valéria

Biztosított a jövő heti napirend elfogadása

Az SZDSZ megszavazza a jövő heti napirendet és miniszterei, illetve államtitkárai is részt vesznek a jövő heti kétnapos parlamenti ülésen - közölte Szili Katalin a házbizottság ülése után csütörtökön.
2008. április 3. csütörtök 12:46 - Hírextra
A házelnök elmondta: a kisebbik koalíciós párt biztosította arról, hogy április 30-ig zökkenőmentesen működik tovább a parlament.

Szili Katalin bejelentette: felkérte az Országgyűlés főtitkárát, hogy tegye meg az előkészületeket arra az esetre, ha felbomlik a koalíció, és változtatni kell az országgyűlési bizottságok, köztestületek összetételén.

Az MTI kérdésre válaszolva hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a jelenlegi megállapodáson, amelyet 2006-ban, a parlament megalakulásakor kötött az öt párt, csak ötpárti egyetértéssel lehet változtatni.
Amikor az MSZP és az SZDSZ tárgyalásai nyomán világos helyzet alakul ki, akkor kell a további lépésekről beszélni. Várom erről a hivatalos tájékoztatást a frakcióvezetőktől és a kormányzat részéről - közölte a házelnök.

Szili Katalin kiemelte: szeretnék elkerülni az előrehozott választásokat.

A nagyobbik kormányzó pártnak az lehet az egyik legfőbb célja, hogy a kormányzóképességébe vetett hitet és bizalmat, ami eddig megvolt a társadalom részéről, visszerezze és megőrizze - jelentette ki a házelnök.

Kitért arra: ha kisebbségi kormányzás esetén több egyeztetésre lesz szükség a pártok között a parlament működőképessége érdekében, abban kész részt venni.

Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint az MSZP kedd esti elnökségi ülése után több szocialista politikussal külön megbeszélést folytatott, azt válaszolta: "az, hogy elnökségi ülés után néhány képviselőtársammal, akik azt mondták, hogy szívesen megisznak még itt egy kávét, egyeztetek, az nem tudom, mennyire politikai kérdés".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását