2024. április 27. - Zita

Takarítanak a hajléktalanok

Két évig hajléktalanok takarítják Tatabánya közterületeit. A programban tíz ember vesz részt, őket a város elesettjeit támogató Utcai Szociális Segítők Egyesülete (USZSE) bejelentett állásban foglalkoztatja a minimálbért kissé meghaladó összegért - tájéko
2008. április 2. szerda 13:33 - Hírextra

Az első évben a hajléktalanok bérét, járulékait, szerszámait és munkaruháját az Országos Foglalkoztatási Alap biztosítja - tette hozzá Lőrincz Norbert.

A programtól azt remélik, hogy a résztvevőknek segít életvitelük rendezésében és későbbi elhelyezkedésükben. Az egyesület a város takarítását vállaló hajléktalanok egy részének támogatott bérlakást szerzett, illetve segítséget nyújtott azoknak a hétvégi házaknak a komfortosításában, ahol eddig éltek.

Az USZSE nyilvántartása szerint Tatabányán 593 ember számít utcai hajléktalannak, közülük 389 fő tart folyamatos kapcsolatot az egyesülettel. A város-takarítási programban az egyesület munkáját az önkormányzat és a köztisztasági feladatokat ellátó AVE Zrt. támogatja.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását