2024. április 29. - Péter

Gyerekek raboltak

Miskolc egyik belvárosi lakótelepének környékén egy gyerekkorú és két fiatalkorú rabolt ki egy szintén fiatalkorú fiút, a három támadó 15 ezer forintot zsákmányolt - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2008. április 2. szerda 13:30 - Hírextra

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: a bűncselekményről még március 27-én tettek bejelentést a miskolci rendőrkapitányságon. A rendőrség csoportosan elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.

Hozzátette: a rendelkezésre álló információk szerint a fiatalkorú sértettet a bejelentés napján három fiú állította meg az utcán, mondván megverik és megölik, ha nem adja át nekik a nála lévő pénzt.
Az eddigi adatok szerint "csak az elkövetők egyike fenyegette meg a sértetett, míg a többiek úgymond jelenlétükkel nyomatékosították az akciót" - mondta, hozzáfűzve, hogy a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Arról is beszámolt, hogy a csoportos elkövetés a rablásnál is minősítő körülmény. Nem szükségszerű, hogy a rablásban részt vevők mindegyike bántalmazza, vagy fenyegesse a sértettet. Elegendő, ha az egyik elkövető fenyegető magatartásával biztosítja, hogy a társai a sértett értékeit elvegyék. A passzív jelenlévő is részt vesz a rablásban, ha társaival akár hallgatólagosan is megegyezett abban, hogy segítséget nyújt a bűncselekmény elkövetéséhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását