2024. április 29. - Péter

Robert Redford életét a művészet mentette meg

A művészet mentette meg az életemet - jelentette ki az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága előtt Robert Redford amerikai filmszínész és rendező, aki a művészvilág más hírességeivel együtt azt szorgalmazta, hogy növeljék a művészeti programok tá
2008. április 2. szerda 16:08 - Hírextra

Ezzel a National Endowment of the Arts nevű alap foglalkozik, amelynek jelenlegi költségvetése évi 144 millió dollár (csaknem 24 milliárd forint), a meghívott hírességek pedig azt szorgalmazták, hogy az összeget emeljék 176 millió dollárra - ennyi volt ugyanis 1992-ben (amikor a dollár még sokkal többet ért).

Robert Redford a kongresszusi bizottság keddi ülésén azzal érvelt, hogy életében nagy szerepet játszott a művészeti pálya lehetősége. Szegény származású diákként nehézségei voltak iskolai tanulmányai során, de az elemiben egyik tanítója bátorította művészeti ambícióit - ez igen jó hatást tett rá. "Azt hiszem, elmondhatom, hogy a művészet mentett meg" - fejtette ki a honatyáknak.

A meghallgatás után a képviselők baráti beszélgetést folytattak a megjelent művészekkel, nem is titkolva, hogy a művészet támogatására szolgáló keret növelése komoly nehézségekbe ütközik.
A művészeti költségvetésről szóló eszmecsere legfőbb eredményének így egyelőre az látszik, hogy a képviselők csoportképen örökíthették meg magukat a filmsztár oldalán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását