2024. április 27. - Zita

Hasznos lesz a konfliktuskezelő tréning

A kaposvári Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola vezetése szerint hasznos lesz a Lamperth Mónika közbenjárása nyomán náluk elindítandó konfliktuskezelő tréning, ugyanis nemcsak az elfogadhatatlanul viselkedő, tanárait és társa
2008. április 2. szerda 16:06 - Hírextra

Ezt Bálintné Rehova Márta mondta szerdán az MTI-nek, aki annak a szakiskolának az igazgatóhelyettese, ahol tanárokat és diákokat ért atrocitás egy 17 éves diáklány részéről.
A távirati iroda azt követően kereste meg az oktatási intézményt, hogy Lamperth Mónika (MSZP) közleményben tudatta, Kaposvár országgyűlési képviselőjeként segítséget nyújtana az iskolában kialakult tanár-diák konfliktus megoldására: s felajánlotta egy konfliktuskezelő szakmai csoport közreműködését ajánlotta fel.

A szocialista politikus felkérésére Herczog Mária szociológus, egyetemi docens és munkatársai vállalták, hogy az iskolában egy mediációs konfliktuskezelő tréninget bonyolítanak le.

A szociális és munkaügyi miniszter hangsúlyozta: ennek költségeit teljes egészében a minisztérium vállalja, a program az iskolának semmilyen plusz kötelezettségvállalással nem jár.

Az igazgatóhelyettes közölte: kedden telefonon beszéltek Herczog Máriával, aki megígérte, hogy elküldi nekik a program forgatókönyvét, s ennek megismerése után egyeztetnek az időpontról.
Bálintné Rehova Márta az MTI kérdésére elmondta: tudomása szerint péntekre készül el a 17 éves diáklány elleni fegyelmi határozat, amelyet még egyeztetnek Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsmannal is, és csak azt követően - előreláthatóan a jövő héten - küldik el a fenntartó kaposvári önkormányzat jegyzőjéhez, aki a jogerőre emelésről hivatott dönteni.

Az igazgatóhelyettes jelezte: a határozati javaslatban eltanácsolják a diáklányt az iskolából. A befogadását - ezt a lány tankötelezettsége miatt feltétlenül biztosítani kell - egy kadarkúti iskola vállalja - tette hozzá.

A Lamperth Mónika által felajánlott konfliktuskezelő program egy meghatározott forgatókönyv szerint zajlik az összes érintett fél bevonásával. A személyes találkozón részt vesz a konfliktust okozó, a sérelmet szenvedett fél, a felek támogatói - szülők, barátok - és az érintett közösség képviselői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását