2024. május 5. - Györgyi

Meditálás egymillió dollárért

Egymillió dollárt ad nonprofit alapítványán keresztül David Lynch amerikai filmrendező azoknak a diákoknak az ösztöndíjára, akik az Iowa állambeli Maharishi University of Management-en tanulnak és érdeklődnek a meditáció iránt.
2008. április 2. szerda 11:53 - Hírextra

Az egyetemet 1971-ben alapította a közelmúltban elhunyt indiai Maharishi Mahesh jógi, aki 1958-ban kezdte terjeszteni az Egyesült Államokban a meditáció hagyományos technikáját. Ez egy mantra napi kétszeri, 20 perces ismétléséből áll, amellyel gyakorlója eljut a "tárgy vagy gondolatok nélküli tudatosság" állapotáig. Az egyetemen, amely egyébként természettudományi, művészeti és közgazdasági diplomát ad, a hallgatók tanulmányaik keretén belül ismerkednek meg ezzel az elmélyüléssel.

A Mulholland Drive, az Elefántember és a Straight Story rendezője már nyolc éve óta gyakorolja e meditációt. Alapítványa 2005 óta ismerteti, terjeszti a technikáját az amerikai egyetemeken szervezett konferenciákon. Lynch maga is tart is előadásokat az egész világon. "Szilárdan hiszem, hogy filmjeim általában léteznek, még mielőtt megalkotnám azokat, csak rájuk kell találnom" - szokta mondani.
E meditáció hívei rajta kívül Clint Eastwood és Julia Roberts is - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását