2024. április 27. - Zita

A piros váza titka

A Piros váza titka címmel mutatja be szombaton a zalaegerszegi Griff Bábszínház a Presser Gábor-Csetényi Anikó szerzőpáros darabját, amely egy rádiójáték színpadi ősbemutatója.
2008. április 2. szerda 11:49 - Hírextra

Pénzes Csaba, a bábszínház ügyvivő-szakértője az MTI-nek elmondta: a zenés rádiójáték az 1990-es években készült, akkor A Mikulás csizmája címmel hangzott el. A darab remek muzsikája és színes története miatt gondolták úgy Zalaegerszegen, hogy bábszínpadi előadásként, élő szereplős, maszkos feldolgozásban mutassák be.

A történet szerint az Acsavacsák földjére repíti a Mikulást hűséges barátja, Táltos Pista, hogy az elmaradt Miklós napi ajándékokat személyesen vigye el a törzsfőnökhöz. Az óceán mélyén azonban sötét háború zajlik, a Nagy Polip rettegésben tartja a tenger lakóit, és senki nem mer szembeszállni vele, mert legyőzhetetlen erejét egy piros vázából meríti. Ennek rejtélyét segít megfejteni Mikulás és Táltos Pista.

A mesedarab főszerepében Wellmann György látható, a rendező a Jászai-díjas Árkosi Árpád.
A Griff Bábszínház vezetője a távirati iroda kérdésére elmondta még: az október végén kezdődött évadban eddig 190 előadást tartottak. Már elkészült a szövegkönyv az idei utolsó bemutatóra, amely egy Mátyás királyról szóló mesejáték lesz, és várhatóan május végén tartják a premierjét Zalaegerszegen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását