2024. április 18. - Andrea, Ilma

Amit a különleges grill füstölőkről tudni érdemes

A szabadtéri grillezés direkt módja a legtöbb ember számára ismert. Ehhez szükség van egy grillsütőre, ami ha eléri a megfelelő hőmérsékletet, akkor a sütőlapra helyezett különféle húsok, halak, zöldségek és egyéb ételek pár percen belül finom ropogósra sülnek.
2019. július 25. csütörtök 17:50 - HírExtra
 A kültéri sütésnek emellett létezik egy indirekt módja is. Ennek a módszernek a keretei között a gondosan előkészített húst lassú tűzön, folyamatosan felügyelt hőmérsékleten és hosszabb időn át tartó füstöléssel sütik addig, amíg ideális nem lesz az állaga.

Rövid bejegyzésünkben tehát erről a különleges módszerről, valamint a grill füstölőkről osztunk meg érdekességeket.

Az indirekt grillezés

Meglehetősen vékony határvonal húzódik meg a kíméletes és kiegyensúlyozott indirekt grillezés, valamint a lassú tűzön történő barbecue sütés művészete között. Az Egyesült Államokban a füstölés kifejezés egyaránt alkalmazott a magyar értelemben vett füstölésre és a barbecue módszerére is, melynek keretei között a húsok ugyanúgy jelentős füstöt kaphatnak.

A legnagyobb eltérés az alkalmazott hőmérsékletben rejlik. A barbecue ugyanis kizárólag 100 Celsius fok felett történik.

A lényeg, hogy a füstölni kívánt hús fatüzeléssel vagy faszén által előidézett indirekt hőn, hosszabb idő alatt készül el. A hatékony kivitelezéshez pedig elengedhetetlen egy megfelelő grill füstölő.

Grill füstölő otthoni használatra


Az otthoni felhasználásra gyártott grill füstölők segítségével bárki képes lehet a legfinomabb sült ételek elkészítésére. A használatuk egyszerű, a sütést pedig nagy teherbírású öntöttvas rácsok is segítik.

Ilyen készülék például a Broil King Charcoal, aminek a kialakítása és felszereltsége a füstölést támogatja. Kizárólag minőségi anyagokból áll össze a robosztus szerkezet, ami hosszú éveken át képes kiszolgálni az igényeinket.

A könnyed mozgatást a gép aljára erősített kerekek teszik lehetővé, míg a precíz füstölést a készüléken található hőmérő támogatja.

Füstölők professzionális felhasználásra

Persze az indirekt grillezés, illetve a füstölés eredményeként elkészülő rendkívül ízletes ételeket nemcsak a hátsó kertekben, hanem az éttermek kínálatában is előszeretettel fogyasztják el a kedves vendégek.

Ennek megfelelően természetesen elérhetők a gyártók kínálatában olyan füstölők is, amik képesek kiszolgálni a professzionális igényeket is. A klasszikus mozdony formájú grillező készülékek alkalmazásával nagyobb mennyiségben is rendkívül precíz módon válik lehetővé az indirekt sütés nagyobb mennyiségben is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását