2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lamperth: Szükség van a fiatalokra

Rendkívül nagy szüksége van a fiatal diplomások szellemi erejére az országnak, arra, hogy megtalálják azt a munkahelyet, ahol a képességeik szerint a legjobban tudnak dolgozni - hangsúlyozta Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter az Eötvös Lorán
2008. április 2. szerda 12:52 - Hírextra

Az ELTE karrierközpontja az idén másodszor szervezi meg összegyetemi állásbörzéjét április 2-3-án, a lágymányosi campuson, amelyen több mint 30 cég vesz részt és találkozhat a végzős hallgatókkal.
Lamperth Mónika hangsúlyozta az életen át való tanulás követelményét és arról is beszélt, hogy ehhez, a friss tudás mellett, nyelvismeretre és informatikai ismeretekre van szükség.

Beszélt arról, hogy a kormány feladata is a pályakezdők elhelyezkedésének a segítése, ezért is támogatják az állásbörzét és a hasonló rendezvényeket.

Szólt arról, hogy a közszférának minél több fiatal szakemberre van szüksége. Ezért indítottak ösztöndíjasprogramot, ami abban segít, hogy a fiatalok megszerezhessék azt a munkatapasztalatot, ami a közigazgatási pályához szükséges. Az idén 400 fiatal vehet részt az ösztöndíjprogramban, azaz dolgozhat a minisztériumokban és háttérintézményeikben.

Kitért a 2005-ben indult Start-kártya program sikerére, ami kifejezetten a pályakezdők elhelyezkedését segíti. Annak a fiatalnak, aki az APEH-nél kiváltja a Start-kártyát és így keres állást, a munkaadója két éven keresztül jelentős adó- és járulékkedvezményre számíthat. Eddig 83 ezren váltották ki ezt a kártyát, s több mint 80 százalékuk el tudott így helyezkedni - mondta el a miniszter.

Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára arról beszélt, hogy a képzés struktúrájának a munkaerőpiac követelményeihez kell igazodnia. Ehhez visszacsatolásra van szükség, s ezt szolgálja ez az állásbörze is - hangsúlyozta az államtitkár.

Az állásbörze elsődleges célja, hogy segítse az ELTE végzős hallgatóinak, valamint más egyetemek végzős hallgatóinak az elhelyezkedését is, s a gazdasági élet, illetve a felsőoktatás szereplőit közelebb hozza egymáshoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását