2024. május 2. - Zsigmond

Hőlégballonnal az óceán fölött

Egyszemélyes hőlégballonjával csütörtökön indult el az 58 éves Kanda Micsio, hogy a közel 60 órásra tervezett útja során átrepüljön a Csendes-óceán fölött, majd valahol az észak-amerikai partvidéken érjen földet.
2008. február 1. péntek 07:22 - Hírextra
A japán Szajtama prefektúrában található Kavajima város kormányzati tisztségviselőjeként tevékenykedő Kanda a több ezer méter magasban lévő nagysebességű légáramlatokat kihasználva próbál átkelni a föld legnagyobb óceánja felett, ha eléri úti célját, ő lesz az első japán akinek sikerül egy ilyen vállalkozás. Elsőként Richard Branson brit üzletember és Per Lindstrand svéd pilóta 1991-ben repülte át a Csendes-óceánt, a Japánból Kanadáig tartó 6700 mérföldes távot 47 óra alatt tették meg.

A vállalkozó kedvű utazó a Tokiótól északra lévő Tocsigi tartományból csütörtök hajnalban, nem sokkal öt óra után indult útnak "Csillagfény" nevű 45 méter átmérőjű, 50 méter magas ballonjával.
A harminc éves tapasztalattal rendelkező hőlégballon-pilóta 50 óra 38 perccel tartja a leghosszabb hőlégballonos repülés világcsúcsát, 2000-ben pedig a Himalája nyugati felén magasodó 8125 méter magas Nanga Parbat felett is átrepült. 2004-ben egyszer már megpróbált átkelni a Csendes-óceán felett, a kísérlet azonban nem sikerült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását