2024. május 6. - Ivett, Frida

Az újszülöttek száma évre-évre csökken

Az újszülöttek száma évre-évre csökken Magyarországon, a koraszülöttek aránya növekszik, a kormány pedig egyre kevesebbet fordít koraszülöttmentésre, ez viszont arra indította a Miskolci Gráciák Egyesületet, hogy anyagilag is támogassa a koraszülöttmentés
2008. április 2. szerda 15:32 - Hírextra

Ha valaki életre születik, és ha korábban a vártnál, akkor segítségre szorul, hogy életben is maradjon - szögezte le az egyesület elnöke, aki megemlítette: az országban több alapítvány is foglalkozik koraszülöttmentéssel, Miskolcon korábban a "Segíts élni" Alapítvány működött, de ennek vagyona és szállítási kötelezettsége fél évtizeddel ezelőtt átkerült a mentőszolgálathoz.

Pelczné Gáll Ildikó - aki a Fidesz alelnöke és országgyűlési képviselője is - emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben a koraszülöttmentésben résztvevő szervezetek költségeinek 30 százalékát vonta el a kormány, emiatt egyebek mellett a 12 órás szolgálatot is meg kellett szüntetni.

A koraszülött-mentéssel foglalkozók tavaly 1.029 babát szállítottak, 73 esetben hajottak végre újraélesztést, 372 esetben pedig azonnali orvosi segítségre volt szükség - ez is azt bizonyítja, hogy életfontosságú a koraszülöttmentés.

A Gráciák most 400 ezer forintot adtak erre a célra, a pénz az egyesület tavaszköszöntő báljának volt a bevétele - mondta az egyesület elnöke, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügy Központjában adta át az adományt.

A 2006 évben alakult szervezet alapvető célja a különböző gazdasági, társadalmi és civil szférában tevékenykedő nők érdekeinek integrálása, kulturális, karitatív tevékenység végzése, segítségnyújtás az egyedülállóknak, a rászoruló gyermekeknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását