2024. május 2. - Zsigmond

Abramovics legújabb jachtja

Elkészült Roman Abramovics csukcsföldi kormányzó legújabb jachtja, amely nem csak a tulajdonos flottájában, hanem a világon a legnagyobb.Az Eclipse nevű járművet talán nem is lehet jachtnak nevezni: hossza 167, szélessége 21,5 méter, 9 fedélzete van, s ár
2008. április 2. szerda 10:06 - Hírextra
A hatalmas magánhajón két helikopter-leszállóhely van hangárral, négy motorhajó, egy futárhajó - ha például a partról vendégeket, vagy friss zöldséget kell hozni -, és 20 motoros vízi sikló.

Helyet kapott rajta egy 12 személyes tengeralattjáró is, amely észrevétlenül el tudja hagyni a hajót.
A tengernagyi kabin 500 négyzetméteres, s van benne koncertzongora, színpad, kiállítóterem, három ebédlő, akvárium, diszkó, úszómedence, konditerem, valamint száraz és párás gőzkabin. Lesz a hajón borpince és két konyha is, valamint kabinok a vendégeknek és a mintegy százfőnyi személyzetnek.

A ringás kiküszöbölésére az Eclipse-t hatalmas stabilizátorokkal látták el, s felszerelték minden lehetséges biztonsági berendezéssel.

Végül, de nem utolsó sorban az Eclipse kívülről is gyönyörű: formái rendezettek, vonalai nyugodtak, de látványosak.

Abramovics állítólag karácsonykor a Karib-tengeren rendez flottatüntetést: ott lesz a Sussuro nevű első és legkisebb jachtja (ára alig 49 millió dollár volt), az Ecstasea (123 millió), a Pelorus (140 millió), no és az Eclipse, amelynek kipróbálása állítólag a legnagyobb titoktartás mellett már folyik a Balti-tengeren.

A 41 éves Roman Abramovics a Forbes magazin szerint a világ 15. leggazdagabb embere, vagyonát 23,5 milliárd dollárra teszik. Főleg Londonban él, övé a londoni Chelsea labdarúgó klub. Öt gyermeke van, feleségétől nemrég vált el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását