2024. május 16. - Mózes, Botond

A sportorvoslás tisztában van felelősségével

A magyar sportorvoslás - nemes tradícióinak megfelelően - tisztában van felelősségével a pekingi olimpiára készülő magyar sportküldöttséget illetően.
2008. április 2. szerda 15:25 - Hírextra

Ezt a megállapítást az a tájékoztató anyag tartalmazza, amelyet Berkes István professzor, a Sportkórház főigazgató főorvosa juttatott el szerdán az MTI-nek a csütörtök-pénteki kongresszus elnökének minőségében.

A Magyar Sportorvos Társaság a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) aulájában rendezi meg csütörtök 10 órától 2008. évi csúcseseményét, amelyen a tudomány oldaláról és eszközeivel összegzik a sportbeli felkészítés élettani alapjaival, a teljesítményfokozás nem csak megengedett, de ajánlott módszereivel, a sérülések megelőzésével, gyors és hatékony gyógyításával, rehabilitációjával kapcsolatos legkorszerűbb ismereteket.

A tanácskozás témái közé tartozik a célszerű táplálkozás és a doppingellenes tevékenység is. Bár érthetően a pekingi olimpiára fókuszál a tanácskozás, helyet kapnak a sportorvoslás egyéb, meghatározóan népegészségügyi jelentőségű területei is, így az ifjúsági sport, a diáksport, a szabadidősport egészségügyi kérdései.

A paralimpiai küzdelmek többszörös kihívást jelentenek a sportorvoslás számára. Az olimpiai eredményesség mellett itt a fogyatékossággal élők állapotának a javítása, illetve a mögöttük felsorakozó populáció életminőségének a javítása is lényeges, tudományos igényű feladat.
"A kongresszus jelentős hozzájárulás kíván lenni a sportegészségügy szerepének, jelentőségének az egyértelmű tisztázásához a mai hazai egészségügyben, különös tekintettel a reformtörekvésekre. A Magyar Sportorvos Társaság kétévente megrendezésre kerülő kongresszusa nem csupán a sportorvosok számára nyújtja a szakma legújabb ismereteit, de más orvosi szakmák képviselőinek, sportszakembereknek, dietetikusoknak, gyógytornászoknak, az alternatív medicina művelőinek érdeklődésére is számot tartunk" - írta a kongresszus elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását