2024. április 30. - Katalin, Kitti

Márványtáblát avattak Puskás emlékére

Szerdán ünnepelné 81. születésnapját Puskás Ferenc, minden idők legismertebb magyar labdarúgója. Végső nyughelyén, a budapesti Szent István Bazilikában kedden márványtáblát avattak rá emlékezve. Az eseményen beszédet mondott Kű Lajos, az Aranycsapat Alapí
2008. április 1. kedd 19:48 - Hírextra
A fehér márványból készült emléktáblát - amelyben arany betűkkel olvasható a Száguldó Őrnagy neve - előbb felavatták, majd a Bazilika kanonjai felszentelték. Az eseményén tiszteltét tette az Aranycsapat még két élő játékosa, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, valamint Szepesi György, Dunai Antal és Elbert Gábor sportszakállamtitkár is.

A zseniális futballista 1927. április 2-án született Kispesten, 1942-től a Kispesti AC - 1949-től Bp. Honvéd - labdarúgója, 1958 és 1967 között a Real Madrid játékosa volt. Az Aranycsapattal olimpiai bajnok lett az 1952-es helsinki ötkarikás játékokon és ezüstérmet szerzett az 1954-es svájci világbajnokságon. Nyolcvanötször szerepelt a magyar válogatottban, amelyben 84 gólt szerzett.

Puskás Ferenc 2006. november 17-én hunyt el Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását