2024. április 29. - Péter

A vezetőedző boldog, de aggódik

Megérdemelt sikerről beszélt csapatának, az orosz Zenitnek a labdarúgó UEFA Kupa-döntőben aratott 2-0-ás győzelme után Dick Advocaat vezetőedző, aki ugyanakkor nem tagadta, hogy aggódik az együttes jövője miatt.
2008. május 15. csütörtök 13:07 - Hírextra

"Egy ilyen győzelem csak ritkán adatik meg. Nagyon büszkék vagyunk és azt hiszem, az egész sorozatban nyújtott teljesítményünk alapján rászolgáltunk a kupára" - értékelt a skót Glasgow Rangers elleni, Manchesterben rendezett meccs után a holland szakember.

Az orosz csapat ugyan a fináléban nem volt olyan lehengerlő, mint az elődöntő visszavágóján a Bayern München ellen (4-0), ám így is egyértelműen meggyőzőbb futballt mutatott be, mint a leginkább a védekezéssel foglalkozó skót riválisa.

Advocaat a győzelem felett érzett boldogsága mellett később azon félelmének is hangot adott, hogy csapatát szétszedik a neves európai élklubok.

"Elsődleges célunk az lesz, hogy egyben tartsuk az együttest, mégis szembe kell nézzünk a ténnyel, hogy többen távozni fognak. Ez történik, ha sikeres lesz egy csapat, a legjobbakat elviszik, aztán kezdhetjük az építkezést elölről" - kesergett a tréner, aki mégis bízik abban, hogy többek között a csapat motorját, az irányító Andrej Arsavint is sikerül Szentpéterváron tartani. "A gárda érdekében Arsavint és a többi fontos játékosunkat sem szabad elengedni!"

A 26 éves Arsavin, aki az orosz válogatottban is alapember, az egész sorozatban, így a fináléban is remekül játszott, s már most több klub érdeklődik iránta, ezért óriási "bravúr" lenne a Zenit vezetőinek részéről, ha megtartanák. Igaz, az anyagiakkal valószínűleg nem lesz gond, hiszen a gárda elsőszámú támogatója a Gazprom, amely számára nem gond bármilyen ajánlatot felüllicitálni. Ebből kiindulva pedig Advocaat joggal reménykedhet.

Walter Smith, a Rangers edzője nem volt teljesen szomorú a vereséget követően:
"Nem tudom eléggé megköszönni a fiúknak azt, amit ebben a sorozatban véghez vittek. Tavaly ősszel senki sem gondolta volna, hogy egy nemzetközi kupa döntőjéig jutunk. Persze most mindenki csalódott a vereség miatt."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását