2024. május 2. - Zsigmond

Angolos nap a Bajnokok Ligájában

Április első szerdája - az eredményektől függetlenül - bizonyosan angol nap lesz a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hiszen a negyeddöntős program ekkorra eső két mérkőzésén három csapat is a szigetország képviseletében lép pályára.
2008. április 1. kedd 12:05 - Hírextra
Közülük az egymással csatázó Arsenal és Liverpool "testvérháborúja" ígér feszültséggel teli, bizonytalan végkimenetelű 90 percet, míg a másik párban, a Chelsea és a négyesben kakukktojásnak számító török Fenerbahce találkozója inkább a londoni Kékek sikerét vetíti előre. Bár éppenséggel nagy hiba lenne a szerdai vendéglátót egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen a gárda az előzetesen vele szemben favoritnak ítélt spanyol Sevilla nyolcaddöntőbeli kiverésével bizonyította, hogy képes a bravúrra.

A nagyobb közfigyelem mindenesetre az angol-angol ütközetet övezi, már csak azért is, mert miközben a hazai bajnokságban 115 éve tart a rivalizálás a két együttes között, az európai kupaporondon most első ízben akadt össze az Arsenal és a Liverpool. Az sem pusztán statisztikai érdekesség, hogy a szerda esti éppen a 200. meccsük lesz az egymás elleni focihistóriában. Ha valami a londoni Ágyúsok mellett szól, az leginkább a hazai pálya, mivel az angol bajnokságban játszott mérkőzéseik közül az utolsó négyet házigazdaként kivétel nélkül az Arsenal nyerte. Amúgy a jövő keddi, liverpooli BL-visszavágó előtt - a véletlennek, avagy a sorsolásnak köszönhetően - egy "közbülső" ütközet is vár a felekre: szombaton, Londonban tudniillik Premier League-összecsapást vívnak, így szűk egy héten belül háromszor is "összefutnak" a pályán.
Hogy aztán a Bajnokok Ligájában melyikük folytathatja majd a legjobb négy között, megjósolhatatlan, ami viszont tény: a Liverpool 2005-ben megnyerte a kontinentális klubfutball csúcssorozatát, tavaly pedig második volt - mindkétszer az olasz AC Milannal kerülve szembe a fináléban -, míg az Arsenal 2006-ban verekedte el magát a döntőig, ahol azonban kikapott a spanyol FC Barcelonától.

A török-angol duó futballrandevújától hazai pályán mindenképpen győzelmet vár a Fenerbahce brazil edzője, a játékosként a legkiválóbbak között jegyzett Zico.

"A Fener történetének egyik legfontosabb mérkőzését játssza, amelyen kötelező nyernünk" - mondta ki a lényeget a brazil mester, aki reményeit legfőképpen honfitársaira, a játékmester Alexre és a veterán védőklasszisra, Roberto Carlosra alapozza.

Az FC Chelsea szakvezetője, Avram Grant nem fogadkozik a törökországi túra előtt, de feltétlenül a négy közé várja csapatát. Ha kiesnének a Kékek, gyakorlatilag kudarccal teli szezonként élnék meg az idényt, hiszen a Ligakupa döntőjét elbukták a Tottenhammel szemben, az FA Kupában a másodosztályú Barnsley búcsúztatta őket, a Premier League-ben pedig a Manchester United biztosan vezet előttük, tehát a bajnoki cím is távolinak tetszik. Vagyis egyedüli lehetséges vigasznak - egyszersmind egyetlen trófeaszerzési terepnek - a Bajnokok Ligája marad...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását