2024. április 18. - Andrea, Ilma

A FIFA elnézést kér, és tárgyalni fog a videóbíró bevezetéséről

Joseph Blatter elnök kedden bejelentette, hogy már a jövő hónapban újra napirendre tűzik a videóbíró bevezetésének kérdését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes bizottságánál.
2010. június 29. kedd 11:22 - HírExtra
A technikai vívmányok használatát korábban élesen elutasító sportvezető sajnálatát fejezte ki a vasárnapi nyolcaddöntőkben súlyos bírói hibákkal sújtott csapatoknak, Angliának és Mexikónak.

"Őszintén elnézést kérek a hibákért. Higgyék el, lesújtottak a nyilvánvalóan rossz döntések." A dél-afrikai vb eddigi szakaszában több súlyos hibát is vétettek a játékvezetők, a mélypont azonban vasárnap következett be, amikor mindkét nyolcaddöntős párharc végkimenetelét erősen befolyásoló hibák történtek:

A Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Larionda játékvezető mégis továbbot intett, s a meccset 4-1-re nyerte meg Joachim Löw együttese.

Néhány órával később, az Argentína-Mexikó meccsen a 26. percben az addig teljesen veszélytelen dél-amerikaiak csatára, Carlos Tévez méteres lesen állva fejelt a hálóba, ám sem Rosetti játékvezető, sem asszisztense nem látott okot a gól érvénytelenítésére. A találkozó végül 3-1-es argentin győzelemmel zárult.

"A francia politika nem avatkozhat be a futballba"

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kedden arra figyelmeztette a francia politikusokat, hogy ne avatkozzanak be a helyi futballszövetség ügyeibe, mert a FIFA ezért felfüggesztheti a szervezet tagságát.

A 74 esztendős svájci sportvezető azok után tett fenyegető kijelentést, hogy Jean-Pierre Escalettes, a francia szövetség elnöke - a válogatott dél-afrikai világbajnokságon nyújtott, csalódást keltő teljesítménye után - hétfőn lemondott posztjáról. Roselyne Bachelot sportminiszter a múlt héten úgy fogalmazott, Escalettes lemondása elkerülhetetlen.

"Franciaországban állami problémává tették a labdarúgással kapcsolatos ügyet, de a sportág a szövetség kezében marad - mondta Blatter. - A francia futball számíthat a FIFA-ra, ha politikai beavatkozásra kerül sor, még akkor is, ha ez elnöki szinten történik. Segíteni fogunk a nemzeti szervezetnek, s ha a problémák nem oldhatóak meg tanácskozás útján, az egyetlen, amit tehetünk, hogy felfüggesztjük a tagságukat."

A válogatott sikertelen szereplése miatti vita tovább folytatódik, miután kedden kiderült, hogy Raymond Domenech, a távozó szövetségi kapitány és Escalettes köteles megjelenni a parlament egyik bizottsága előtt.

A franciák egyetlen szerzett góllal és ponttal búcsúztak a dél-afrikai tornától, ráadásul azzal kerültek a középpontba, hogy a csapat bojkottálta Domenech edzését, mert a szakvezető hazaküldte a vele tiszteletlenül beszélő Nicolas Anelkát. Továbbá Patrice Evra és Robert Duverne erőnléti edző összeakaszkodott, őket Domenech választotta szét, s az újabb incidens után azonnal lemondott posztjáról a csapatigazgató Jean-Louis Valentin.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását