2024. május 18. - Erik, Alexandra

Virágvásár az egyetemen

Több mint két és fél millió virág, 70 ezer négyzetméteren - ekkora kínálat várja azokat, akik április 18-20-án ellátogatnak a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumába - hangzott el a Dísznövény 2008 Szakkiállítás és Vásár hétfői sajtótájékoztatóján.
2008. március 31. hétfő 14:04 - Hírextra
A péntektől vasárnapig tartó hagyományos virágparádén újdonságként megjelennek biotermékek és reformélelmiszerek, lesz szőlészeti és borászati bemutató, orchideakiállítás és virágkötészeti verseny is. A rendezvény egyik fő témája a geotermikus energia felhasználása.

A palántákon és a cserepes virágokon kívül kerti bútorok, grillsütők és más kerti kellékek, szerszámok, tápoldatok, virágföldek, szakkönyvek is vásárolhatók majd.

Számos kísérőprogramot szerveztek, ismét eljönnek a kézművesek és a népi iparművészek a Mesterségek Utcájába, a gyerekeknek rajziskolát és játszóházat rendeznek be.
A Reneszánsz Év jegyében festménykiállítás is lesz.

Minden évben gondot okoz a környéken a parkolás. Ezért akik nem tudnak a környező utcákban leparkolni, viszont jócskán felpakoltak a vásári szerzeményekből, azoknak ajánlják a növénymegőrzőt, ahol elhelyezhetők egy ideig a megvásárolt termékek.

Családoknak, diákoknak és nyugdíjasoknak kedvezményt adnak a belépő árából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását