2024. április 25. - Márk

Ülésezik az SZDSZ és az MSZP vezérkara is

Elkezdődött az SZDSZ Ügyvivői Testületének (ÜT) ülése, amelyen várhatóan döntés születik, hogy a liberálisok április 30-i hatállyal visszahívják a szabad demokrata minisztereket és államtitkárokat. Hétfőn este fél hét után megkezdődött az MSZP elnökségéne
2008. március 31. hétfő 19:32 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfő reggel április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnest az egészségügyi miniszteri posztból. Néhány órával később Kóka János, pártelnök bejelentette, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója azt javasolja a párt ügyvivői testületének, hogy ugyancsak április 30-i hatállyal hívja vissza a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat.

A hétfő esti ülésen az Ügyvivői Testület tagjai mellett parlamenti képviselők, illetve miniszterek és államtitkárok is jelen vannak. Amennyiben az ÜT úgy dönt, hogy visszahívja a szabad demokrata kormánytagokat, akkor azok akár már kedd délelőtt benyújthatják lemondásukat április 30-i hatállyal.

Megkezdődött az MSZP elnökségi ülése is

Hétfőn este fél hét után megkezdődött az MSZP elnökségének ülése is, ahol a szocialista párt vezérkara a kialakult koalíciós helyzetet is elemzi. Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a tanácskozás, illetve hogy nyilatkoznak-e utána az elnökségi tagok.

Az MSZP elnöksége minden hétfőn a parlamenti ülés után tartja ülését, a hétfői tanácskozást azonban az teszi különlegessé, hogy a pártvezetésnek megoldást kell találnia a kialakult koalíciós helyzetre. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis hétfőn reggel április 30-i hatállyal menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert. Az SZDSZ frakciója ezután délelőtt azt javasolta a kisebbik kormánypárt Ügyvivői Testületének (ÜT), hogy hívják vissza a liberális minisztereket és államtitkárokat. A szabad demokrata tárcavezetők hétfőn nem is vettek részt a parlament ülésén.
Forrás: hirado.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását