2024. április 25. - Márk

BKV: Nem született megállapodás

Nem született megállapodás a BKV-s szakszervezetek és a vállalat között sem a szakszervezeti követelésekben, sem az esetleges sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások mértékében a hétfőn reggel indult tárgyalásokon - közölte a közlekedési vállala
2008. március 31. hétfő 11:03 - Hírextra

A cég tájékoztatása szerint a szakszervezetek azt kérik a BKV vezetőségétől, hogy vonják be a tárgyalásokba a főváros, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselőit is.

Nemes Gábor, a Cinkotai Autóbusz Üzem Szakszervezet elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a BKV Zrt. az első tárgyalási napon elzárkózott minden választól, amelyeket a paraméterkönyv-tervezettel kapcsolatban a szakszervezetek képviselői feltettek. A cég arra hivatkozott, hogy a kérdést először a fővárosi kabinet elé akarják vinni. Azt, hogy egész pontosan mit akarnak a kabinet elé vinni" a BKV nem hajlandó megosztani a szakszervezetekkel" - tette hozzá az elnök.

Nemes Gábor szerint ezzel már önmagukban megsértik a 2007. december 14-én kötött megállapodást, amelyben többek között arról is szó van, hogy a paraméterkönyvvel kapcsolatban minden lényeges információt megoszt a cég a szakszervezetekkel.

A BKV Zrt. szakszervezetei múlt hét pénteken juttatták el sztrájkfelhívásukat a társaság megbízott vezérigazgatójához. A felhívásban az áll, hogy amennyiben a cég nem vonja vissza a járatritkítási tervezetét április 7-én sztrájkba lépnek a szakszervezetek.

Eddig mintegy 20 szakszervezet jelezte, hogy sztrájkolni fog, ha tárgyalások nem vezetnek eredményre.

A szakszervezetek attól tartanak, hogy a paraméterkönyv-tervezetben rögzített járatcsökkentés leépítéseket okoz a vállalatnál. Azzal sem értenek egyet, hogy a járatcsökkentéseknek pusztán gazdasági indokai vannak, miközben szerintük a remélt megtakarítás egyáltalán nem oldaná meg a BKV Zrt. anyagi gondjait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását