2024. április 24. - György

Szeretik Orbánt

A népszavazás után, akárcsak pártja, Orbán Viktor is előbbre lépett a népszerűségi listán, és csak Sólyom László köztársasági elnök előzi meg. A Szonda Ipsos hétfőn, a Népszabadságban közzétett felmérése szerint a két legnépszerűtlenebb politikus Kóka Ján
2008. március 31. hétfő 10:46 - Hírextra

A márciusi, a politikusok népszerűségéről készített közvélemény-kutatás szerint a Fidesz elnökének népszerűségi indexe négy pontot emelkedett. Orbán Viktor utoljára 1998 nyarán, a nyertes parlamenti választást követően foglalt el ennyire előkelő helyezést a rangsorban.

A kedvezőbb értékelés alapvetően annak köszönhető, hogy a Fidesz elnökével szembeni ellenszenv enyhült a kormánypártok támogatói körében. A legjelentősebb növekedés a fővárosban következett be. Ezzel a budapestiek körében Orbán Viktor szinte ugyanolyan kedvelt politikussá vált, mint a bázisát jelentő falvakban.

Sólyom László utoljára másfél évvel ezelőtt kapott a mostanival azonos értékelést, azóta egyetlen politikusnak sem sikerült a listán elérnie.

Szili Katalin, ahogy korábban is, most is az első három legnépszerűbb politikus egyike.
A kormány tagjai márciusban 1-2 pontos veszteségeket szenvedtek el. A pontszámcsökkenést lényegében a saját hívek okozták, a másik oldalon lévők és a bizonytalanok értékítélete nem változott.
A közvélemény-kutatás szerint a referendum hatása, hogy a kormánypárti politikusok zömének valamivel kisebb lett a rokonszenvmutatója.

Kóka Jánosnak és Horváth Ágnesnek nem csökkentek a mutatói, de ettől még ők maradtak a legnépszerűtlenebb politikusok. Megítélésükben a kormánypártiak részéről is a kritika van jelen a Szonda-Ipsos szerint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását