2024. május 3. - Tímea, Irma

Irreális mértékű távhőszámlák

Száz százalékkal magasabb fűtésszámlát kaptak a pataki önkormányzati intézmények - írta hétfői számában az Észak-Magyarország.
2007. december 3. hétfő 10:08 - Hírextra

A lap úgy fogalmaz: olvasói jelezték, hogy az előző év hasonló időszakához képest száz százalékkal magasabb októberi fűtésszámlát kaptak a sárospataki önkormányzati intézmények a napokban az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft-től.

Az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft. Sárospatak önkormányzatának 51, valamint a fővárosi RFV Hungária Nyrt. 49 százalékos tulajdonrészével alakult meg a közelmúltban abból a célból, hogy a helyi közszolgáltatásokat elvégezze. A város vezetői a társaság megalapítását azzal indokolták, hogy a helyi közszolgáltatásokat takarékosabbá és mindemellett hatékonyabbá tegyék.
Az intézmények karbantartási feladatait, a távfűtést és a közétkeztetést 2007 októberétől vette át az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft. A társaság eddig közel 200 millió forintos fejlesztést hajtott végre. Egyebek mellett energiatakarékos kazánokat építettek be a távhőrendszerbe, ezért nem értik az intézmények vezetői, hogy miért emelkedett ekkora mértékben a szolgáltatás ára.

Aros János, Sárospatak alpolgármestere elmondta, hétfőn ülnek le a társaság képviselőivel és tételesen átnézik a számlákat, ugyanis az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.-vel kötött szerződésben benne foglaltatik, hogy a szolgáltatás és a karbantartás havi összege nem lehet magasabb, mint a korábban önálló önkormányzati intézményként működő távhőszolgáltató egy hónapra eső összköltségvetése - olvasható az Észak-Magyarországban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását