2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hétmilliárd forint uniós pénz a kerületeknek

Nyolc budapesti kerület újíthatja meg városközpontját mintegy hétmilliárd forint uniós támogatásból - közölte Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (KMRFT) elnöke.
2009. november 28. szombat 15:51 - HírExtra
Hangsúlyozta: a kerületek a települési központok sokrétű korszerűsítésére kiírt uniós pályázaton nyerték el az átlagosan 900 milliós támogatást. A pénzből egyebek mellett megújul a Mechwart liget, az újpesti Városháza, a MOM Művelődési központ és a kispesti Kós Károly tér, felújítanak számos műemlék épületet, zöldfelületeket alakítanak ki, közterületeket korszerűsítenek - fűzi hozzá közleményében.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője kiemelte: Újpest, Erzsébetváros, Józsefváros, Kispest, valamint a II., a XII., a XVI. és XVII. kerület nyert el a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében még 2008-ban kiírt, kétfordulós pályázaton 500 és 1500 millió forint közötti összeget.

Új gazdasági, közösségi funkciók megteremtését, a turisztikai értékek feltárását, a kiskereskedelem erősítését, illetve a magánberuházások számára is ösztönző városkép kialakítását célozza meg a közép-magyarországi régió 6 milliárd 738 millió forintos pályázat - fejtette ki a politikus.

Steiner Pál megjegyezte: a pályázati kiírásban elnyerhető támogatáshoz legfeljebb 85 százalékos támogatást lehetett szerezni. A pályázat keretében az első fordulóban 16 pályázatot nyújtottak be az önkormányzatok. A kétfordulós eljárás végén, a napokban döntött a regionális fejlesztési tanács a támogatandó projektekről.

Brüsszel szerint a városrehabilitáció egyik legfontosabb feladata a helyi közösségi élet szimbólumának is tekintett, sokszor vonzerejüket vesztett, elhanyagolt városközpontok és alközpontok attraktivitásának és funkcionális működésének fejlesztése - mutatott rá a városatya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását