2024. március 29. - Auguszta

Ne add el a permeteződ!

Új trükköt eszeltek ki a tolvajok a tavaszi munkák beköszöntésével; Inotán és Ajkán is permetezők megvásárlásának szándékát színlelve loptak el egy-egy idős embertől 300, illetve 85 ezer forintot - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvi
2008. március 31. hétfő 18:23 - Hírextra
Elmondta: Inotán a kiskertjében dolgozgatott egy 80 éves asszony, amikor az utcáról ráköszönt egy férfi, és a permetezőjének a megvételére tett ajánlatot. A permetezőért felkínált tízezer forintos vételárat a néni igen jónak tartotta, s ezért az alkalmi vevőt beengedte az udvarára. A férfi ekkor 20 ezer forintot nyújtott át neki, és ebből visszakért 10 ezret - ismertette a bűnügyet a szóvivő.

Bementek a lakásba, ám ott már megjelent a vevő barátjaként egy másik férfi is, aki viszont vizet kért, így vele a néni kiment a konyhába - tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve, hogy eközben a másik tolvaj gyorsan körülnézett a szobában, és talált is 300 ezer forintot.

A két tolvaj ezután gyorsan távozott, hátrahagyva a "megvett" permetezőt és a kifizetett 20 ezer forintot is - mondta a szóvivő, rámutatva, hogy az idős asszony a "vevők" furcsa és gyors távozása nyomán ugyan gyanút fogott, ám a pénzének már csak a hűlt helyét találta.

Dániel-Tóth Zoltán közlése szerint pontosan ezzel a trükkel csapott be a napokban két tolvaj egy 71 éves ajkai férfit is.

A szóvivő hangsúlyozta: a rendőrség nyomatékosan kéri a vidéken élőket, hogy ne álljanak szóba olyan személyekkel, akik permetezőt vagy más, tavasszal használatos munkaeszközt kívánnak tőlük vásárolni, de legalábbis legyenek nagyon figyelmesek és körültekintőek, ha valaki ilyen ajánlatot tesz nekik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását