2024. április 29. - Péter

Lengyelországban szigorítanák a szexet

A lengyel kiskorúak jogainak biztosa 18 évre emelné a szexuális kapcsolatok beleegyezési korhatárát. Ewa Sowinska, aki azt is állította, a Teletubbies című rajzfilmsorozat a homoszexualitást ösztönzi, úgy vélekedett: egy 18 év alatti lány nem elég érett a
2008. március 31. hétfő 16:02 - Hírextra
Amennyiben a javaslatot elfogadják, a lengyel törvényhozás olyan jogszabályt alkothat, amelynek értelmében büntetnék a 18 éven aluliakkal való intim kapcsolatot, függetlenül attól, hogy a fiatalkorú beleegyezésével történt-e vagy sem. Sowinska viszont hangsúlyozza, hogy nem az a szándéka, hogy megtiltsa a 18 év alatti szexet, hanem hogy beakadályozza "az ezzel való visszaélést", valamint az "éretlen" döntéseket. Mint a Rzeczpospolita című lengyel napilapnak adott interjúban megerősítette: elképzelése szerint továbbra is lehetne házasságot kötni 18 év alatt.

A javaslat nagy sikert aratott a lengyel társadalom széles rétegeiben, ugyanakkor a baloldal szerint a jogszabály nyomán eltűnnének a szexuális bűntettek határai, ugyanakkor nem tudná megtiltani a szexuális kapcsolatokat a fiatalkorúak között, sőt, ellenkező hatást váltana ki.

Sowinska tavaly a világsajtó címoldalaira került, amikor vizsgálatot indított a BBC Teletubbies című, gyermekeknek szánt tv-sorozata ügyében, mert úgy vélte, hogy a főszereplő, Tynky Wynky a homoszexualitás allegóriája. A lengyel hatóságok végül az Európai Unió bizottsága elutasítása miatt visszakozni kényszerültek. Az ügy ezt követően felkerült a The Washington Post című amerikai napilap "2007 ostobaságai" ranglistájára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását