2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Konferencia a Debreceni Egyetemen

Záró konferenciával fejeződött be hétfőn a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának (DEAMTC) irányításával elnyert humánerőforrás-fejlesztési operatív program (HEFOP) pályázata. Kátai János dékán a most befejeződött projekt kapcsán elmon
2008. március 31. hétfő 15:59 - Hírextra
A DEAMTC és a konzorciumi partnerként a pályázatban részt vevő Pannon Egyetem mezőgazdaságtudományi kara több mint 300 millió forintot nyert a programra, amelynek elsődleges célja az volt, hogy elősegítse a magas színvonalú, piacképes képzéssel a felsőoktatásban résztvevők elhelyezkedését a munkaerőpiacon, s hogy hozzájáruljon Magyarországnak az Európai Felsőoktatási Térséghez, az egységes munkaerő-piaci integrációhoz való csatlakozásához is.

Nagy János prorektor, az agrárcentrum elnöke a konferencia kapcsán tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az idén 140 éves agrár felsőoktatás jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az agrár-környezetgazdálkodás és a természetvédelem területén is.

Erre alapozva a pályázatban elsődlegesen a környezetgazdálkodási agrármérnöki és a természetvédelmi mérnöki bachelor alapszakok oktatási struktúrájának áttekintését és infrastrukturális fejlesztését tűzték ki célul - tette hozzá.

Mind Nagy János, mind Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára a gyakorlatban jól hasznosítható felsőfokú képzés fontosságát hangsúlyozta.

A vízügyi szakállamtitkár bejelentette: megkezdték a 10-15 évre szóló hazai vízgazdálkodási stratégia kidolgozását, amiben számítanak a Magyar Tudományos Akadémia és a felsőoktatási intézmények együttműködésére.

Kóthay László elmondta azt is, hogy a vízügyi területen hasznosítható tudás fejlesztése érdekében egyetemekkel, középiskolákkal és regionális képzési központokkal vette fel a tárca a kapcsolatot, ezzel is szeretnének egyfajta hidat verni az oktatás és a gyakorlati felhasználók között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását