2024. április 25. - Márk

KDNP: jó döntés Horváth menesztése, de Gyurcsánynak is mennie kell

A KDNP egyetért Horváth Ágnes menesztésével, de úgy véli, a miniszterelnöknek is mennie kell - hangsúlyozta Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője hétfőn az MTI-nek. A Fidesz várhatóan a parlamenti ülésen fejti ki álláspontját.
2008. március 31. hétfő 12:35 - Hírextra
Mint mondta, kereszténydemokraták egyetértenek a miniszterelnök döntésével, hogy menesztette Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, ugyanakkor a KDNP szerint ennek már régóta meg kellett volna történnie.

Halász Zsuzsa hozzátette: a sorrend azonban nem jó, "Gyurcsány Ferencnek kellene mennie elöl és mutatnia az utat Horváth Ágnes számára".

A Fidesz várhatóan a hétfőn egy órakor kezdődő parlamenti ülésen reagál majd a történtekre.
Horváth Ágnest április 30-ával menti fel egészségügyi miniszteri posztjáról a miniszterelnök - ezt Daróczi Dávid kormányszóvivő jelentette be azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc és az egészségügyi miniszter négyszemközti egyeztetést folytatott a kormányfő parlamenti dolgozószobájában hétfőn reggel.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell, a cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak, és növekedjen a biztonság.

Közölte: a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-áig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Hozzátette, hogy Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását