2024. május 3. - Tímea, Irma

Jövőre is lesz érettségi ügyelet

Jövőre is megszervezik az érettségi ügyeletet, melyen a diákok kötetlen formában, személyre szabott segítséget kaphatnak a matúrára történő felkészülés során - közölte Jókai István, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. vezérigazgatója az idei ügyeleteket lezáró r
2008. május 30. péntek 12:10 - Hírextra
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is két helyszínen, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. üzleteiben, a fővárosi Kódex Könyváruházban és a szegedi Kazinczy Könyvesboltban kaphattak segítséget a diákok az érettségi előtt hat héten keresztül - mondta a szakember.

Hozzátette: ha érdemi érdeklődés lesz, jövőre más városokban is megszervezik majd az érettségi ügyeletet.

Szegeden a városból és a környező településekről érkező középiskolások konzultációkon vehettek részt, melyeken egy konkrét problémával vagy egy érettségi tétellel kapcsolatos kérdéseiket válaszolták meg a szaktanárok. Ebben segítségükre voltak a boltban megtalálható szakkönyvek, valamint az állandó internetkapcsolat. A fővárosban tanfolyamrendszerű képzést szerveztek, melyen egy-egy tárgyból a hetek során a teljes anyagot földolgozták, az órákat követően a diákok azonban itt is választ kaphattak egyéni kérdéseikre - tudatta a vezérigazgató.

A kezdeményezés fogadtatása mind a pedagógusok, mind a diákok részéről kedvező volt, az érettségi ügyelet ismertsége és a résztvevők száma folyamatosan növekszik, a két helyszínen jóval több mint száz diák kérdéseit válaszolták meg a tanárok és a kiadó szerkesztői - mondta Jókai István.

A szolgáltatást igénybevevő diákok elmondták, a rendezvényen nyugodt környezetben, az iskolai kereteknél szabadabban és bővebb terjedelemben dolgozhattak föl tanári támogatással egy-egy témát, s azok is segítséget kaptak, akik emelt szintű vizsgára készültek, s a program során az érettségi vizsgával kapcsolatos technikai kérdéseket is megválaszolták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását