2024. május 12. - Pongrác

Hiller a boszorkányüldözésről

Az oktatási tárca vezetője az együttműködés fontosságát hangsúlyozta az iskolai biztonsággal kapcsolatos javaslatokat vizsgáló bizottság első ülésén, hétfőn a fővárosban, kiemelve, hogy nincs helye semmilyen boszorkányüldözésnek.
2008. március 31. hétfő 12:45 - Hírextra
Nem fogok engedni semmiféle boszorkányüldözést, itt bosszúnak nincs helye, itt együttműködésnek van helye - mondta Hiller István. Hozzátette: kiállnak a pedagógusok, a szülők és a diákok mellett egyaránt.

A miniszter azt mondta: az iskola biztonsága harmonikus együttműködést jelent a pedagógusok, a diákok és a szülők között. Azt szeretné, ha Magyarországon az iskolai élet ezt az együttműködést, harmóniát biztosíthatná.

A tárca vezetője kitért arra, hogy az államnak igen komoly feladata van, s fontosnak nevezte az állami szerepvállalás megerősítését az oktatásügyben. Aki azonban azt gondolja, hogy az iskola működését úgy lehet jobbá tenni, hogy 50-70 évvel ezelőtti normákat hoz vissza, az téved és rossz úton jár.

A biztonságot a miniszter a pedagógusok zavartalan tevékenységének biztosításában látja, abban, hogy a diákok, mint oktató-nevelő műhelyt, elfogadják az iskolát, s mindehhez szülői bizalom is társul.

A pszichikai-lelki biztonság mellett ugyanakkor az iskola valamennyi szereplőjét meg kell óvni az olyan külső hatásoktól, amelyek zavarhatják az együttműködést. Ez az unión belül is nagyon komoly probléma - tette hozzá.

A miniszter egy-másfél hónapon belül vár eredményt a bizottságtól. Azt mondta, ha a testület jogszabály-módosítást javasol, áll elébe. Ha úgy gondolják, hogy nem a jogszabály-módosítás, hanem más a megoldás a történtekre, arra is nyitott, ha a kettőt ötvözni javasolják, "azt is beszéljük meg".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását