2024. április 29. - Péter

Három halottja van a helikopter balesetnek

Lezuhant egy orosz helikopter vasárnap a Norvégiához tartozó Spitzbergákon (Svalbard-szigetek), három ember meghalt - közölték helyi hatóságok.
2008. március 31. hétfő 07:52 - Hírextra
Leszállás közben történt a baleset, egy orosz szénbányász telep közelében. Kilencen utaztak a Mi8 típusú helikopteren, a három halálos áldozat mellett másik két utas súlyos sérüléseket szenvedett. A gép az Arcticugol orosz bányavállalat tulajdonában van, és a szigetcsoport központjából Longyearbyenből tartott az orosz településre Barenstburgra.

A baleset oka egyelőre nem ismert, annyit tudni csak, hogy a helikopter rossz időjárási viszonyok mellett próbált meg földet érni.

Barenstburgot mintegy ötszázan lakják. Egy 1920-as nemzetközi szerződés értelmében Norvégiához tartozik a norvég szárazföldtől mintegy ötszáz kilométerre északra található Spitzbergák szigetcsoport, de más, a szerződésben részes országok is létesíthetnek ott telepeket, kizárólag nem katonai céllal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását