2024. április 28. - Valéria

Dávid Ibolya a jelen helyzetről

Soha nem látott kormányzati válság alakult ki, amilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva. Soha nem látott kormányzati válság alakult ki, amilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa -
2008. március 31. hétfő 12:59 - Hírextra
Valójában megszűnt az érdemi kormányzás, a két kormánypártot csak belügyeik és belső konfliktusaik érdeklik, nem figyelnek az ország problémáira - jelentette ki Dávid Ibolya.

Mint kiemelte, a kialakult helyzetért a felelősség Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt terheli. Ezért javasolta az MDF a múlt héten, hogy a miniszterelnök fontolja meg a távozását - tette hozzá.

Véleménye szerint a miniszterelnök távozása mellett ma már sokkal több érv szól, mint a maradása mellett. Gyurcsány Ferenc távozása megoldotta volna a kormánytagok távozását is - fűzte hozzá.
A kormányfő váltását négy évvel ezelőtt a kormánypártok szinte egyik hétről a másik hétre megtették, és ezzel egy új kormány létrehozását segítették elő - emlékeztetett az ellenzéki képviselő. Hozzátette: ez az út ma is nyitva van.

Mint megjegyezte, az MSZP és az SZDSZ többségben van a parlamentben, ez pedig kényelmes többség ahhoz, hogy az ország érdekében egy hitelesebb kormányfőt válasszanak, akiben bíznak az emberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását