2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ismét Falk Art Fórum

Negyedszer rendezik meg a Falk Miksa utca műkereskedői, galériásai antik és modern művészeti fesztiváljukat, a Falk Art Fórumot, amelyen a festményektől és a fotóktól a japán metszeteken át a festett padokig ismét bőven lesz látnivaló.
2008. március 30. vasárnap 15:40 - Hírextra
Április 5-én újra éjfélig nyitva tartó üzletek, új kiállítások, tárlatvezetések, művészeti előadások, zene, gyerekprogramok várják a műkereskedések utcájába látogatókat.

Ezen a szombat estén hat új kiállítást nyitnak, s a már korábban megnyitottakat is újdonságokkal bővítik. Elsőként, már kora délután a Falk Art Fórum profik és amatőrök számára meghirdetett fotópályázatának képeiből nyílik tárlat a B55 Galériában. Itt kihirdetik az I. Ezüstkép fotópályázat eredményeit, kiosztják a díjakat. A régi és új budapesti utcákról, városrészekről készült legjobb alkotásokat április végéig lehet megtekinteni.

Schubert Ernőnek, a KUT (Képzőművészek Új Társasága) tagjának színes, festői akvarelljeiből a Haas Galériában nyitnak tárlatot. A Haas Modern Művészeti Galéria előtt a "Csak egy fél órára gyere el - megrajzolt dalok kottacímlapokon" című kiállítás témájához illő zenés verniszázs zajlik majd. A Bősze Ádám antikvárius gyűjteményéből való grafikailag míves anyaghoz Ökrös Ottó zongoraművész szolgáltatja a zenét. Az egzotikus művészetekre szakosodott Moró Antikban a legismertebb japán fametszők - Toyokuni, Kunisada, Kuniyoshi, Utamaro és Hiroshige - munkáiból válogatott kiállítás nyílik.

A Körmendi Galéria művésze, Páthi Diána a Szemlélődés "zöldben" címet adta kiállításának. A Losoncon élő Szabó Gyula szürrealisztikus festményeinek a MissionArt Galéria ad helyet. Két aukciós kiállítás - a Nagyházi Galériában és a Virág Judit Galériában - is nyitva lesz késő éjjelig. S olyan, már korábban nyitott kamaratárlatok is várják az érdeklődőket, mint a Variációk gyertyatartókra a Wladis Galériában, az úti órák bemutatója a Bujanovics Régiségboltban, vagy Fürjesi Csaba képei a Múzsa Galériában.

A látogatók tájékozódását műtörténészek, szakértők segítik. A fotópályázat anyagában Kincses Károly fotómuzeológus, a galériák kortárs festményei között Nagy T. Katalin művészettörténész kalauzolja az érdeklődőket. A bútorok között Konrád Miklós műkereskedő segít eligazodni, a kerámiákról Csupor István etnográfustól, a Néprajzi Múzeum főmuzeológusától kaphatnak információt. Az újonnan megnyílt Dénes galériában szőnyegekről szól az előadás.

A jó idő reményében a tavaly sikerrel szerepelt festett padok ezúttal is megjelennek. Most olyan művészek "színezik ki" a natúr fenyőpadokat, mint ef Zámbó István, Balogh Csaba, Sóváradi Valéria, Kemény Zoltán. A műtárggyá nemesülő ülőalkalmatosságokat pedig használatra ajánlják a megfáradt műélvezőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását