2024. április 28. - Valéria

Az Oscar-jelölt magyar kisfilmért szurkolhatunk a Merlinben

Partit rendeznek az Oscar-gála napján, vasárnap este a fővárosi Merlinben, ahol a díjra jelölt Maestro című magyar kisfilm sikeréért izgulhatnak az érdeklődők az alkotás animátoraival.
2007. február 21. szerda 18:17 - Hírextra

Az esten bemutatják a film útját a jelölésig, vetítést tartanak az AniFest filmjeiből, fellép David Yengibarjan, a Zuboly, majd az Eric Sumo Band. A rendezvény vendége lesz Rofusz Ferenc, akinek A légy című animációs alkotása 1980-ban Oscar-díjat nyert, és a meghívottak között szerepel Jankovics Marcell is, akinek Sisyphos címmel készített rajzfilmje 1975-ben volt esélyes a szoborra, közölte a radio.hu.

A Maestro február 25-én négy másik animációs rövidfilmmel - a Danish Poet című kanadai, a No Time for Nuts című amerikai alkotással, valamint a Little Matchgirl című Disney-produkcióval és a Lifted című Pixar-animációval - versenyez majd az aranyszobrocskáért.

Ha a gálán a Maestro megkapja az elismerést, akkor Rofusz Ferenc alkotása után M. Tóth Géza munkája lesz a második magyar Oscar-díjas animációs film.

A 2005-ben készült alkotás egyszerű ötletre épül: a művész egy kis szobában következő fellépésére vár, készülődését egy rejtélyes gépkar irányítja. A folyamatot egyetlen vágás nélküli, négy perces jelenetben mutatja be az animáció, a végén csattanóval.

M. Tóth Géza alkotását az Amerikai Filmakadémia az Legjobb animációs rövidfilm Oscar-díjára jelölte, a több fesztiválon díjnyertes filmnek a jelölés a negyvenedik elismerése.

M. Tóth Géza Los Angeles-ben olyan nagy filmstúdiók képviselőinek mutatta be az Oscar díjra nominált animációs filmjét, mint a Pixar, a Disney, a Miramax, a Dreamworks vagy a Sony, és a rendező személyesen tárgyalt George Lucas-szal is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását