2024. július 24. - Kinga, Kincső

Három hordónyi rovarirtót szállítottak el

Rendőrségi felvezetéssel elszállították azt a három hordónyi maradék rovarirtó szert, ami annak a miskolci családi háznak az udvarán állt, ahol szombaton beleöntötték a mérgező vegyi anyagot a szennyvízcsatornába; a lakók folyamatosan költöznek haza.
2008. március 30. vasárnap 18:59 - Hírextra
A rovarirtót konvoj kíséri a Borsod megyei sajóbábonyi égetőműbe, ahol megsemmisítik. Az ÁNTSZ-szel egyeztetve a katasztrófavédelmi szakemberek úgy döntöttek, hogy a kiköltöztetett lakók visszatérhetnek otthonaikba - mondta az MTI-nek Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője hozzátéve, hogy a Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. szakemberei megvizsgálják a csatornarendszer állapotát, illetve át is mossák azt.

Csoltó Márta, a Borsod megyei kórház főorvosa elmondta, hogy eddig 53 személy jelentkezett azok közül, akik valami miatt a robbanás helyszínén voltak, köztük rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, civilek, a vízművek munkatársai, sőt újságírók is. Jelenleg hat ember van kórházban, őket megfigyelés alatt tartják. Egyikük állapota sem súlyos, két esetben a májfunkció értéke, négy betegnél pedig a vérgáz értéke miatt szükséges a kórházi megfigyelés. Kontrollvizsgálatra azonban azoknak is vissza kell majd menniük, akiket nem tartottak benn a kórházban - fűzte hozzá.

Miskolcon, az Avasalja utcában szombat délután azért történt robbanás a csatornahálózatban, mert a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A detonációban három családi ház megrongálódott; az egyiknek a fürdőszobája sérült meg komolyabban, a másik kettőnek a nyílászárói törtek ki. A rovarirtó szer miatt a levegőben is megemelkedett a gázkoncentráció, ezt a szakemberek folyamatosan méréssel ellenőrizték.

A robbanás után az érintett utcából 11 embert költöztettek ki, rajtuk kívül még körülbelül fél tucatnyian hagyták el a lakásukat önszántukból. Mindannyian rokonoknál töltötték az éjszakát.

Szilágyi Tibor, a miskolci rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának helyettes vezetője a távirati irodának azt mondta: a kitelepített emberek jelentős része már hazatért, a még üresen álló lakóépületeket mindaddig őrzi a rendőrség, míg a tulajdonosok nem érkeznek meg.

A miskolci rendőrkapitányság közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 éves és egy 30 éves miskolci férfi ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását