2024. április 27. - Zita

Fútópajzs a Bocskainál

Az ütemtervnek megfelelően, várhatóan pénteken a reggeli órákban éri el a 4-es metró egyik fúrószerkezete a Bocskai útnál épülő metróállomást - tudta meg az MTI városházi forrásokból szerdán.
2008. március 5. szerda 18:31 - Hírextra
Nyáry Krisztinán, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója ezt megerősítve elmondta, hogy az újabb, immár a második "állomásfal-áttörést" megtekinti majd Demszky Gábor főpolgármester is az érdeklődő újságírókkal együtt. Olyan látványos rendezvényt azonban ezúttal nem szerveznek, mint az első állomásnál, a Tétényi útnál. Ennek költségét, több tízmillió forintot, ugyanis ki akarta számlázni az alagútfúrást végző BAMCO konzorcium a BKV-nak - tette hozzá.

A fővárosi önkormányzat költségvetési tervezete, amely 74 milliárd forintot tartalmaz idén a 4-es metró építésére, rögzíti azt is, hogy várhatóan decemberre mindkét fúrópajzs eljut a Rákóczi téren épülő állomáshoz.

A korábban több hónapos csúszást jelző Fővám téri megálló építése tovább zajlik. Nyáry Krisztián közölte, nincs információja arról, hogy a Hídépítő Zrt. kiszállt volna e feladatból.

A Főpolgármesteri Kabinet február végén tárgyalt a Fővám téri állomás megvalósítási alternatíváiról. Mint azt akkor a kabinetülés résztvevői az MTI-nek elmondták, a hat alternatíva közül annak a Hídépítő-javaslatnak van a legnagyobb realitása, mely szerint a Duna alatti peronalagutat egy műszigetről felülről, résfalazással építenék meg, majd visszabontanák a műszigetet. Ez három hónapos csúszást eredményezne és így a fúrópajzs novemberben elérhetné a Fővám teret, ahol az állomás dobozszerkezete jövő áprilisra, a peronalagút pedig 2010 februárra készülne el. Az e megoldásnál jelentkező pluszköltségeken, 40 millió eurón megosztozna a Hídépítő és a főváros, illetve a BKV mint megbízó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását