2024. április 19. - Emma

Öngyilkosok hozzátartozóit bírságolná a metró

Az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt az öngyilkossági kísérletek és befejezett öngyilkosságok száma a kijevi metró területén, ezért a földalattit üzemeltető vállalat magas pénzbírság bevezetését tervezi az öngyilkosjelöltek elriasztása céljából.
2008. március 29. szombat 11:09 - Hírextra

Az ukrán főváros földalattija mágnesként vonzza azokat, akik valamilyen okból véget akarnak vetni az életüknek. Míg 2007-ben hatan vetették magukat a mozgó szerelvények elé, és közülük egy személy vesztette életét, addig 2006-ban ugyanannyi öngyilkossági kísérlet már három halálos áldozattal járt. Az idei évben azonban minden rekord megdőlt, két hónap leforgása alatt öten, főként diákkorú fiatalok vetették magukat a sínekre, s közülük kettőt halálra gázolt a metrószerelvény.

Nagyija Sumak, a kijevi metró sajtószóvivője az ukrán fővárosban megjelenő Gazeta Po-Kijevszki napilapnak elmondta: a földalattit üzemeltető vállalat azt tervezi, hogy japán mintára az öngyilkossági kísérletet elkövetők hozzátartozóin hajtja be bírság formájában a céget ért veszteséget. Japánban a magas összegű bírság bevezetése drasztikusan csökkentette azoknak az öngyilkosjelölteknek a számát, aki a metrót szemelték ki életük kioltásának helyszínéül – tette hozzá. Hasonlóan magas büntetési tételek bevezetését fontolgatják a falfirkákat készítők és öntapadós reklámmatricákat illegálisan elhelyezőkkel szemben is.

Petro Mirosnyikov, a kijevi metróvállalat vezetője az újságnak kifejtette: az öngyilkosságok problémája nem oldható meg különböző védő- és elválasztó korlátok elhelyezésével, az ilyen próbálkozások más városokban megbuktak, s a kijevi földalattin szerinte nem alkalmazható a szerelvények sebességének a csökkentése sem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását